V4-Ausztria - Orbán: pénteken Magyarországra látogat Tusk, a V4-ek nem mennek el a migrációs minicsúcsra

Belföld, 2018.06.21

Pénteken Magyarországra látogat Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke - közölte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a V4-Ausztria-csúcstalálkozó utáni nemzetközi sajtótájékoztatón mondott zárszavában.

A kormányfő - utalva a vasárnap Brüsszelben tartandó informális migrációs mini-csúcstalálkozóra - azt közölte: a V4-ek álláspontja szerint a menekültkérdésről szóló miniszterelnöki, legmagasabb szintű kormányzati megbeszélések megszervezése a Tusk vezette Európai Tanácsra tartozik, és nem az Európai Bizottságra.

"Megértjük, hogy vannak országokban belpolitikai nehézségek, de ez nem eredményezhet egy összeurópai kapkodást", az ugyanis káoszt szül - mondta, megerősítve: a V4-ek szerint az Európai Bizottságnak nem dolga miniszterelnöki csúcstalálkozó szervezése, ez a tanács elnökének a dolga, aki ennek eleget is tett, hiszen jövő csütörtökön - például menekültügyben is - lesz csúcstalálkozó.

A V4-ek ezért nem lesznek ott a vasárnapi minicsúcson. A jövő csütörtökön esedékes brüsszeli találkozón fogják kifejteni az álláspontjukat - közölte Orbán Viktor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!