Vádat emeltek egy őröket fenyegető szegedi fogvatartott ellen

Kék hírek, 2018.09.14

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a fogvatartottal szemben, aki 2017 szeptemberében ellenállt az őrök utasításainak, és jogszerű eljárásukat erőszakkal akadályozta - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, a 28 éves férfit erőszakos többszörös visszaesőként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolják.

A fogvatartott 2015 decembere óta tölti börtönbüntetését. Tavaly szeptember 6-án a szegedi börtönben orvosi rendelésre várt, ahol dulakodás alakult ki közte és a többi fogvatartott között. Az őrök előbb felszólították a vádlottat, hogy hagyja abba a verekedést, majd elkezdték szétválasztani a fogvatartottakat. A vádlott azonban szándékosan akadályozta munkájukat, nem volt hajlandó bemenni a zárkába sem, inkább visszafordult, ökölbe szorította a kezét, és megindult az egyik intézkedő őr irányába. Miután több őrnek sikerült bekísérnie a vádlottat a zárkába, a férfi az ajtóban többször megfordult, majd hirtelen könyökkel az őrök irányába hátracsapott. A vádlott ezután a zárkában lévő vécé-kagylóra felállt, és az egyik őr feje felé rúgott. A támadás elhárítása érdekében az őr kirántotta a vádlott lábát, aki ráesett. Az őr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség az egytől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmények miatt a tagadó vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. Az új büntetőeljárási törvény adta lehetőséggel élve az ügyész arra az esetre, ha a korábban tagadó vádlott a bíróság előtt beismerő vallomást tesz, azt indítványozta, hogy hat év fegyházbüntetés szabjon ki rá a Szegedi Járásbíróság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!