Választás 2018 - Gyurcsány abban bízik, hogy a Fidesznek lesz hátrányos a magas részvétel

Belföld, 2018.04.08

A Demokratikus Koalíció elnöke abban bízik, hogy a Fidesz számára jelent hátrányt a magas részvétel, de az eredmények ismerete nélkül nem kíván jóslásokba bocsátkozni.

Választás 2018 - A DK eredményváró rendezvénye Gyurcsány Ferenc a DK eredményváró rendezvényén tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a választás nem volt szabad és nem volt tisztességes. Hozzátette, álláspontját a végeredménytől függetlenül fenntartja. Dacára annak, hogy a választás nem tisztességes, egészen felemelő az a fajta nekibuzdulás, ami az országot jellemezte - tette hozzá. Megosztotta azt a reményét, hogy vasárnap az "Orbánnal szemben álló sokaság mozdult meg", mert elhitték, hogy le lehet győzni a rendszert. Továbbra is abban bíznak, hogy a választás a miniszterelnökkel szemben állók győzelmét hozza és "megakadályoz egy történelmi drámát", azt, hogy Magyarország a "kormány országrombolásának martalékává váljon" - hangsúlyozta. Megérdemelné az ország, hogy a demokrácia "üdítő, frissítő szele kiszellőztesse a Kárpát-medencét" - fogalmazott a politikus.

Egy kérdésre válaszolva kijelentette, saját szereplésüktől azt várja, hogy a DK egy stabil közepes párt lesz a parlamentben, amelyik megsokszorozza a képviselői számát.

Elfogadhatatlan, hogy a kormány nem tudja megoldani, hogy a választók emberséges körülmények között szavazhassanak és vannak olyan körzetek, ahol még az urnazárás után két órával is sorok kígyóznak - bírálta a választási szervek munkáját. Ez is mutatja, hogy a kabinet nem tud megfelelni a valós kihívásoknak - tette hozzá.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!