Választás 2014 - Semjén Zsolt: a honosítás és a regisztráció is sikertörténet

Választás 2018, 2014.03.11

A honosítást és a regisztrációt egyaránt sikertörténetnek nevezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke kedden Celldömölkön.

Semjén Zsolt Celldömölkön Sajtótájékoztatóján azt mondta: a parlamenti ciklus végére meglesz a 600 ezer állampolgársági kérelem, addig csaknem 550 ezer ember le is teszi az állampolgársági esküt, és 200 ezer körül lesz azoknak a száma, akik regisztrálnak a választásokra.

A 200 ezres számot nem az 550 ezer új állampolgárhoz kell viszonyítni, mivel van közöttük 110 ezer gyerek, akinek még nincs választójoga, és 80 ezer olyan külhoni magyart honosítottak, akinek van magyarországi lakcíme, tehát nem kell regisztrálnia - tette hozzá.

Nagyon nagy szó - mondta -, hogy abból a 350-360 ezer emberből, aki regisztrálhatott, 200 ezer új magyar állampolgár regisztrált is. Aki pedig vette a fáradságot, és megszerezte az állampolgárságot, továbbá regisztrált a választásokra, arról vélelmezhető, hogy el is megy szavazni.

Semjén Zsolt a celldömölki választási fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: az Orbán-kormány ma Európa leginkább kereszténydemokrata kormánya. Nemcsak az egyházak támogatása és az alkotmányban tételesen megfogalmazott keresztény értékrend, hanem például a családok támogatása miatt.

Ami a kereszténydemokráciának mindig is szívügye volt, most megvalósulhatott, hiszen a családoknak olyan támogatottságuk van Magyarországon, ami Európában szinte példa nélküli - mondta a KDNP elnöke.

Véleménye szerint rendkívül fontos volt az egykulcsos adó bevezetése, mivel - mint mondta - ez alapozta meg a növekedést, de valójában nem egykulcsos adó van, hiszen az adórendszer a kedvezményeken keresztül figyelembe veszi, hogy az emberek hány gyermeket vállalnak.

Hangsúlyozta: a család jelenti a nemzet jövőjét, ezért mondta ki a jelenlegi kormányzat azt, hogy az a pénz, amelyet a szülők a gyermeknevelésre fordítanak, nem vehető el a családoktól.

Emlékeztetett arra: a KDNP javaslatára fogadták el, hogy azok, akik alacsony jövedelmük miatt nem tudják teljes mértékben kihasználni a családi adókedvezményt, azt a társadalombiztosítási járulék terhére érvényesíthetik.

Ágh Péter (Fidesz) Vas megyei országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a zarándokhelyként is ismert Celldömölknek erősek a kereszténydemokrata gyökerei, Vas megye a pedig "a KDNP egyik bástyája", hiszen Szombathely polgármesterét is ez a párt adja.

A Celldömölkön az Apáczai Kiadó nagytermében megrendezett választási fórum nem volt nyilvános a sajtó számára, de azt még a rendezvény kezdete előtt látni lehetett, hogy a résztvevők zsúfolásig megtöltötték a termet, többen pótszékeken ültek.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Semjén Zsolt Celldömölkön Semjén Zsolt Celldömölkön
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!