Választás 2018 - Fidesz: Gyurcsány tette tönkre az egészségügyet

Választás 2018, 2018.02.21

Gyurcsány Ferenc tönkretette az egészségügyet, a Fidesz-KDNP pótolja az elvett pénzt - írta közleményében a Fidesz Gréczy Zsoltnak, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivőjének szerdai sajtótájékoztatójára reagálva.

Gyurcsány Ferenc 600 milliárdot vett el az egészségügytől és egyhavi bért az egészségügyi dolgozóktól. Bezárta, összevonta, eladósította és leépítette a kórházakat - írta a kormánypárt közleményében a DK elnökének 2010 előtti miniszterelnöki tevékenységére célozva.

A közlemény szerint a betegekkel vizitdíjat és kórházi napidíjat akart fizettetni Gyurcsány Ferenc. A balliberális kormányok az egészségügyön is csak üzletelni akartak, és ezzel csaknem az összeomlás szélére sodorták a betegellátást, ugyanakkor a Fidesz-KDNP 2010 óta pótolja az egészségügytől elvett pénzeket.

"Emeljük az ápolók, az orvosok bérét, országszerte fejlesztjük a kórházakat, rendelőintézeteket, a mentőállomásokat és teljesen hazai önerőből elindítottuk Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztését" - áll a Fidesz közleményében.

A DK szerdai sajtótájékoztatóján Gréczy Zsolt arról beszélt, hogy kormányra kerülve felszámolnák az "egészségügyi krízishelyzetet".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!