Választás 2018 - Nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP Tolna megyei jelöltjeit

Választás 2018, 2018.02.21

Szekszárd, 2018. február 21., szerda (MTI)&nbsp;&nbsp;- Nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Iroda a Fidesz-KDNP Tolna megyei jelöltjeit - jelentette be Potápi Árpád János, a Fidesz Tolna megyei elnöke&nbsp;&nbsp;szerdán, Szekszárdon.<br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;A politikus a kormánypártok jelöltjeinek bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta, a jelöltenként szükséges 500 aláírást hétfő estig néhány óra alatt összegyűjtötték. "Ez is azt bizonyítja, hogy jó esélyekkel indulunk az április 8-ai országgyűlési választáson" - jegyezte meg.

Hozzátette: a kampányt támogatói aláírások gyűjtésével folytatják, a cél, hogy minden választókerületben több ezren támogassák a Fidesz-KDNP jelöltjeit.

Tolna megye 1. számú, szekszárdi választókerületében a kormánypártok jelenlegi képviselője, Horváth István megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár, a 2. számú, dombóvári választókerületben a szintén egyéni képviselő, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a 3. számú, paksi választókerületben Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter indul a képviselői mandátumért.

A politikus kérdésre válaszolva azt mondta, a jelöltek személyesen is részt vesznek majd az aláírásgyűjtésben.

Aláhúzta: a kampányban a legfontosabb az utolsó néhány nap munkája. "Nem biztos, hogy új embereket kell meggyőznünk arról, hogy mennyire szép az, amit csináltunk, hanem azokat kell megtartani és elérni a kampányban, akik támogatnak bennünket" - fogalmazott.

Horváth István közölte: a szekszárdi választókerületben közel húszezer támogatói aláírást szeretnének összegyűjteni, és ezért 400 aktivista dolgozik. "Érződik, hogy az emberek számítanak a megkeresésre, és fontosnak tartják azt, hogy az elmúlt nyolc évben megkezdett kormányzati munka folytatódjon" - tette hozzá.

Süli János szintén célnak nevezte a húszezer aláírás elérését.

A miniszter beszélt arról, hogy számára azért is fontos választás sikere, mert ha jelentős számú szavazattal tudna nyerni, az egyértelmű válasz lenne az atomerőmű 5. és 6. blokkjának megépítését ellenzőknek.

A politikus leszögezte azt is, hogy ha megválasztják, akkor a KDNP-frakció tagja lesz.

2014-ben a szekszárdi választókerületben Horváth István a szavazatok 41,8, a dombóvári kerületben Potápi Árpád János 47,59, a paksi kerületben Hirt Ferenc 49,92 százalékával nyert egyéni mandátumot. Horváth István kérdésre válaszolva jelezte: a négy évvel ezelőttinél jobb eredményre számít.

Potápi Árpád János megköszönte Hirt Ferenc munkáját, aki egészségi okból nem vállalta a képviselő-jelöltséget.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!