Választás 2018 - Szegedi önkormányzat: a városban rászoruló magyar családok kapnak lakást

Belföld, 2018.03.16

Szeged nem menekülteknek, hanem legalább öt éve a városban élő, rászoruló magyar családoknak ad kedvezményes feltételekkel bérbe felújított önkormányzati lakásokat - közölte az önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Az önkormányzat közleményében Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatójának sajtótájékoztatójára reagált, ahol a politikus azt mondta, hogy az ellenzékiek bevándorlókat telepítenének az üresen álló lakásokba.

Az önkormányzat ezzel szemben kifejtette: Szegeden három év alatt 600 önkormányzati lakást újítottak fel, hogy rászoruló magyar családoknak segítsenek megfizethető otthonhoz jutni.

Orbán Viktor mindeközben több mint 20 ezer gazdasági migránst fogadott be. Ráadásul az Orbán-kormány külügyi államtitkárának beismerése szerint, több mint 1300 menekültet is befogadtak, és ezzel messze túlteljesítették a "brüsszeli kvótát" - áll a közleményben.

Szeged városvezetése arra kéri a Fideszt, hogy a félelemkeltés és a hazudozás helyett inkább arról adjon számot, miért kockáztatja a letelepedési kötvényekkel a magyar emberek biztonságát. Miért engedte be ellenőrizetlenül tízezrével a gazdasági migránsokat, akik között terroristák, bűnözők és ellenséges ügynökök is lehetnek.

A közlemény szerint Szeged és a város lakói arra várnak választ, ki fogja megfizetni azt a büntetést, amit a kormányfő vejének csalássorozata miatt szabnak majd ki Magyarországra. Azt szeretnénk megtudni, mennyibe került a magyar adófizetőknek a svédországi rénszarvasreptetés. És arra kíváncsiak, hogyan bízhatták a megyei jogú városok fejlesztésének ügyét egy olyan emberre, akiből egy csengeri háztartásbeli asszony is könnyű szerrel bohócot csinál.

A szegedi önkormányzat vezetése arra kéri a Fideszt, valamint B. Nagy Lászlót és Bartók Csabát, hogy április 8-ig ne hergeljék tovább a város lakóit újabb hazugságokkal. A szegedi emberek biztonsága nem kampányfogás témája - áll a közleményben.

Hidvéghi Balázs sajtótájékoztatóján elmondta, ha Soros György jelöltjei nyernek a választásokon április 8-án, akkor megkezdik a bevándorlók betelepítését az üresen álló lakásokba. "Ne legyen semmi kétségünk, hogy ha az ellenzék lehetőséghez jutna, akkor habozás nélkül megkezdenék a betelepítéseket a választásokat követően" - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója. A politikus hangsúlyozta, különösen igaz ez egy olyan városban mint Szeged, melyet egy közismerten bevándorláspárti baloldali politikus vezet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!