Választás 2018 - Vona Gábor oktatási és otthonteremtési vállalásokkal segítené a fiatalokat

Belföld, 2018.01.18

A fiataloknak szóló oktatási és otthonteremtési választási vállalásokat ismertetett Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki párt elnöke kiemelte, az oktatási rendszer az abban dolgozók legjobb szándéka ellenére is elavult, mivel nem a jövőre, hanem a múltra készíti fel a tanulókat.

Vona Gábor szerint ezen a helyzeten hét alapelvet figyelembe véve kellene változtatni, amelyeket együttesen a "BIG 7" elnevezéssel illetett. Az elsők között említette az angol nyelv és az informatikai tudás fejlesztését, az egészséges életmódra törekvést, valamint a pénzügyi és gazdasági ismeretek erősítését. Emellett növelni kell a diákok sikertudatát, továbbá biztosítani kell az élethosszig tartó tanulás és a közösségi együttműködés feltételeit - fejtette ki.

Az ellenzéki párt vezetője szólt arról is, hogy elsősorban a fiatalok lakhatási gondjai okozzák a kivándorlást és a gyermekvállalás kitolódását.

Vona Gábor azt mondta: a Jobbik, ha kormányra kerül, "történelmi jelentőségű otthonteremtési fordulatot" hoz.

2020-tól évente 10 ezer lakást újítanak fel és ugyanennyi új ingatlant építenek, amelyeket a dolgozó fiatalok kedvezményesen, legfeljebb négyzetméterenként 800 forintért bérelhetnek, 8-10 év után pedig akár a tulajdonukba is kerülhet - közölte.

Vona Gábor emellett azzal egészítette ki első választási vállalását, hogy pártja a szegény és gazdag migránsok mellett titkosan sem fogadna be migránsokat. A Jobbik elnöke ismételten az évszázad átverésének nevezte, hogy a kormány az elmúlt három évben 2300 migránst fogadott be, továbbá felszólította a kabinetet, adjon tájékoztatást a befogadottak állampolgárságáról és hollétéről.

Elmondta továbbá, a Jobbik a betelepítettek ügyében közérdekű adatigényléssel fordul valamennyi magyar önkormányzat jegyzőjéhez, továbbá várhatóan péntekig összegyűjti a rendkívüli parlamenti ülés összehívásához szükséges aláírásokat, a Házban pedig Orbán Viktor miniszterelnöktől vár magyarázatot a történtekre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!