Változik az óvodai beiratkozás Szegeden

Belföld, 2020.04.06

A járványügyi vészhelyzet miatt változik a beiratkozás időpontja a 2020/2021. nevelésre évre - tájékoztatott Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Az önkormányzat közleményt adott ki, melyben értesíti a szülőket, hogy az emberi erőforrások minisztere által – a járványügyi veszélyhelyzet miatt – kiadott 7/2020. (III. 25. ) EMMI határozat alapján a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozás a korábban meghirdetettől eltérő időpontban, egyedi eljárási szabályok szerint történik.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának óvodáiba a 2020/2021. nevelési évre – online módon – április 6 és 17-e között lehet beiratni a gyermekeket.

Szükséges az online felületen történő beiratkozás, amennyiben
- a szülő nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné gyermekét beíratni, vagy
- a gyermek lakcíméhez több kötelező felvételt biztosító tagóvoda tartozik.

Javasolt, de nem kötelező az online felületen történő beiratkozás, amennyiben a gyermek lakcíméhez egyetlen kötelező felvételt biztosító tagóvoda tartozik. Ebben az
esetben – beiratkozás hiányában – a gyermek hivatalból felvételre kerül. Az óvodákról, felvételi körzetükről, valamint – különös tekintettel a rendkívüli veszélyhelyzetre – a beiratkozással kapcsolatos aktuális információkról, teendőkről a http://ovi.szegedvaros.hu linken vagy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Óvodák Igazgatóságán (Szeged, Sólyom u. 6. tel. : 62/549-363; 20/462-95-78) tájékozódhatnak - olvasható a közleményben.
(Webrádió)

Címkék

Óvoda Szeged Beiratkozás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!