Váraszón az eddigi független alpolgármester nyerte az időközi polgármester-választást

Választás 2018, 2017.11.12

Váraszón a település eddigi független alpolgármestere nyerte a vasárnap tartott időközi polgármester-választást - közölte a község jegyzője a szavazatok összeszámlálása után az MTI-vel.

Varga Attila elmondta: a voksoláson induló két jelölt közül a független Vincze Ferencet 248-an támogatták, míg a munkáspárti Telek László 3 szavazatot kapott. Egy érvénytelen voksot is találtak. Így az időközi választáson részt vevő 252 szavazó 98,4 százaléka szavazott bizalmat Váraszó eddigi alpolgármesterének - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint 61,4 százalékos részvételi arány mellett, rendkívüli esemény nélkül zajlott le a vasárnapi voksolás.

Az időközi választás kiírására azért volt szükség, mert a korábbi vezető: Pál István László (Fidesz-KDNP) lemondott és nyugdíjba vonult.

A jegyző szólt arról is: Vincze Ferenc várhatóan a fellebbezési határidőt követő, november 16-i testületi ülésen tesz esküt a település ez alkalommal megválasztott új alpolgármesterével és a képviselői székben helyére lépő jobbikos Simon Krisztinával együtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!