Vasúti ellenőrzési akciót tartott a katasztrófavédelem

Belföld, 2017.04.27

Több mint 1760 vasúti jármű közül 28 esetben tárt fel szabálytalanságot a katasztrófavédelem egy kétnapos vasúti ellenőrzési akció során - közölte csütörtökön a honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Az ellenőrzés elsősorban az országba belépő veszélyes anyagot szállító járművekre irányult, ennek megfelelően az ellenőrzött kocsik közül 1004 szállított valamilyen, összességében 19 millió kilogrammnyi veszélyes árut.

A tájékoztatás szerint az országos ellenőrzési akciót április 25-26-án tartotta meg a katasztrófavédelem. Ennek az volt a célja, hogy a veszélyes áruk hazánkban zajló szállítása minél biztonságosabban történjen, illetve az illegális nemzetközi és belföldi veszélyes szállítmányok felderítése.

A szakemberek az akció során különös hangsúlyt fektettek a külföldről Magyarország területére belépő szállítmányok ellenőrzésére, a hat kijelölt megye területén.

Az OKF a feltárt szabálytalanságok miatt a közigazgatási hatósági eljárásokat indított, amelyek többnyire bírság kiszabásával jártak.

Arról is beszámoltak, hogy a feltárt szabálytalanságok száma ellenőrzésről ellenőrzésre csökken, ami azt mutatja, hogy a visszatérően megtartott akciók nyomán az érintettek egyre jogkövetőbb magatartást tanúsítanak - közölte az OKF.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!