Véderdőt telepítene és a kerékpározást is népszerűsítené Szeged Zöld város programért felelős tanácsnoka

Belföld, 2019.11.02

Többek között zöld koncepciójáról is kérdeztük Mihálik Edvint, Szeged Zöld város programért felelős frissen megválasztott tanácsnokát.

Mihálik Edvin
Az Összefogás Szegedért Egyesület-MSZP-Momentum-DK-LMP-Jobbik szövetség jelöltjeként szerzett önkormányzati képviselői helyet Mihálik Edvin Újszeged-Odessza városrészben. A fiatal politikust a közgyűlés alakuló ülésén szavazták meg a képviselők Zöld város programért felelős tanácsnoknak. Mihálik Edvin a három éve alakult Momentum tagja és számos elképzelése van a zöldebb megyeszékhely megvalósításáról. A szálló por ellen több mint 1 millió fából álló véderdőt telepítene, valamint tovább népszerűsítené a városban a kerékpározást, ugyanakkor fejlesztené a bicikliutak infrastruktúráját is. A geotermikus távfűtési rendszer elkötelezett támogatója, hiszen a szálló por magas koncentrációja is jelentős mértékben a régi, hagyományos rendszernek "köszönhető".


A tömegközlekedés esetében is a környezetbarát elektromos megoldások elkötelezett híve, amelyet tovább fejlesztene, így számottevően lehetne csökkenteni Szeged légszennyezettségét. A frissen megválasztott tanácsnok ugyanakkor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az ellenzéki összefogás képes lesz a 2022-es országgyűlési választások során a Fidesz rendszerét "megsebezni" vagy akár le is győzni. Tekintse meg Mihálik Edvinnel készített teljes interjúnkat, riporter Boros D. Tamás.
(Webrádió)

Címkék

Mihálik Edvin Momentum Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!