Vihar - Orosházán a kórház tetőszerkezetére is rádőlt egy fa, nem jár a vonat, lezárták a 47-es főutat

Belföld, 2017.08.06

Orosházán rengeteg fa dőlt ki a viharban, az MTI úgy tudja, a kórház krónikus osztályának tetőszerkezetére is rádőlt egy fa. Járhatatlanná vált a 47-es főút elkerülő szakasza, és jelenleg nem közlekedik a vonat Orosháza és Szeged között.

Dávid Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester vasárnap este az MTI-nek elmondta: húsz perc alatt söpört végig a vihar a városon, a belvárosban rengeteg fát tépázott meg és döntött ki a viharos szél.

Fa dőlt egy idősek otthona udvarára, a szakrendelő és a piac tetőszerkezetét megbontotta a szél, utóbbinak a felét le is vitte - mondta.

Sok helyen nincs áram, és lehetséges, hogy hétfőn az egyik óvodát nem tudják kinyitni, mert ott is gondok vannak - tette hozzá a városvezető.

Az MTI információi szerint az orosházi kórház krónikus osztályának a tetőszerkezetére is rádőlt egy fa, onnan át kellett helyezni máshova a betegeket.

Baráth Ilona, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: este fél 8-ig 150 bejelentést kaptak. Faágak borítják a 47-es számú főút Orosháza környéki szakaszát, valamint a vasutat, ezért jelenleg a közúton nem engedik a forgalmat, és nem jár a vonat sem Orosháza és Szeged között - közölte.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!