Villanyszarvas és új díszkivilágítás Szegeden

Belföld, 2017.11.24

Az elmúlt napokban a város több pontján is dolgoztak a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. emberei a díszkivilágítás kiépítésén. Idén újabb elemekkel bővült a rendszer.

Bekapcsolták a villanyszarvast Szegeden
A városi díszkivilágítás felkapcsolásával hivatalosan is megkezdődtek a Szegedi Karácsonyi Hetek. A péntek délutáni eseményre több száz érdeklődő gyűlt össze a Dugonics téren. A Tisza Lajos körúton teljesen új világítást építettek ki, visszatért a nagyon népszerű csavart fényfüzéres fénydekoráció. A megszokott szakaszon, a Kiss Ernő utcától a Magyar Ede térig, vagyis a REÖK palotáig díszítették a Körút több mint 50 fáját korszerű kültéri, magas minőségű, nagy fényerejű és hosszú élettartamú LED fényfüzérekkel.

A díszítés során mintegy 16.000 méter hosszúságú fényfüzér kerül fel a fák törzsére és ágrendszerére, amelyek igen látványosan emelik majd ki a fák alakját. A Tisza Lajos körút régi világítása sem tűnik el, azokat más helyszínekre helyezik ki, többek között a Dóm főbejárata előtti ostorfákra és az Aradi Vértanúk terének öreg fáira.  

A legnépszerűbb karácsonyi dekorációt, a Dugonics téri fényszarvast ezekkel a díszekkel együtt világították ki pénteken negyed 5-kor. Az „indítógombot” tavalyhoz hasonlóan ezúttal egy vidám kislány nyomta meg, aki anyukája biztatására indította el a díszkivilágítást, amely most már egészen év végéig szépíteni fogja Szeged belvárosát. És, hogy teljes legyen az öröm, az idén is közlekednek majd az ünnepi fényárban úszó villamosok, melyek tavaly nagy sikert arattak a szegediek körében.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!