Visszautasítja az Emmi Hadházy Ákos koraszülött alapítvánnyal kapcsolatos vádjait

Belföld, 2017.09.12

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma visszautasította Hadházy Ákos LMP-s politikus vádjait a Korábban Érkeztem nevű, koraszülötteket és családjukat támogató alapítvánnyal ellen.

Schanda Tamás, a tárca európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára az Echo TV Napi aktuális című műsorában kijelentette: Hadházy Ákos politikai haszonszerzésből álinformációkat terjeszt. Valótlannak nevezte, hogy három mentorházra költöttek 80 millió forintot, mivel ezt az összeget még nem használták fel és további 25 tanácsadó helyszínköltségét is ebből az összegből fedezik majd.

Hozzátette: a jogi szolgáltatásokkal kapcsolatban nem igaz, hogy 50 millió forintot költenek el saját működésükre, mivel egyrészt ezt a pénzt nem költötték el, hanem egy keretszerződésben kötötték le, másrészt az összegből az érintett családoknak nyújtanak majd jogsegélyt.

Az államtitkár közölte továbbá: nem játszott szerepet az alapítvány 1,2 milliárd forintos uniós támogatásának elbírálásában, hogy a szervezet kuratóriumának tagja Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter felesége.

A képviselő Schanda Tamás állítása szerint részt vett az alapítványnál egy fórumon Szegeden, ahol az anyák és orvosok támogatták az alapítvány munkáját, Hadházy Ákos viszont tiszteletlenül beszélt velük, ezért a képviselőnek elnézést kell kérnie és meg kell követnie az alapítvány vezetőit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!