Volner: elszerencsétlenkedte a népszavazási kezdeményezését a baloldal

Belföld, 2022.01.13

Elszerencsétlenkedte a népszavazási kezdeményezését a baloldal, ezért nem lehet a referendumot megtartani az április országgyűlési választásokkal egyidőben - mondta a Volner Párt elnöke csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján.

Volner János kijelentette: ez a "szerencsétlenkedés" az adófizetőknek több mint hatmilliárd forintjába kerül majd; ezt meg lehetett volna spórolni, ha a választásokkal egy időben tartják a népszavazást.

A politikus azt mondta: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke decemberben még úgy vélekedett, hogy az ellenzék két napon belül összegyűjti a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírást. Ehhez képest a Kúria december 8-án döntött az ügyben, azóta egy hónap telt el és a baloldal azóta sem tudta összegyűjteni az aláírásokat - tette hozzá.

Volner János szerint "gyengék" a kérdések és a baloldal nem tudta mozgósítani a szavazótáborát.

A politikus úgy fogalmazott, hogy Márky-Zay Péterrel, az ellenzéki miniszterelnök-jelölttel "már régen nem a médiának kellene foglalkozni, hanem az ország legjobb pszichiátereinek". A közvélemény előtt ámokfutást rendez - folytatta -, újabb és újabb választói csoportokat sért meg, olyan kirekesztő, gyűlölködő gondolkodásról tesz tanúbizonyságot, amire eddig még alig volt példa.

Márky-Zay Péter olyan kijelentéseket tett, amelyek alkalmasak arra, hogy "felkeltsék a gyűlöletet akár a melegekkel, akár a zsidóság képviselőivel kapcsolatban"; ilyen gondolkodásnak egy civilizált európai államban nincs helye - jelentette ki.

Volner János szerint Márky-Zay Péter Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnökének politikáját képviseli, és vissza szeretné hozni a "Gyurcsány-korszakot a rezsicsökkentés eltörlésével", és még a minimálbér intézményét is el szeretné törölni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!