Volner: felültem Sneider Tamás ígéreteinek

Belföld, 2018.10.12

A Jobbik frakciójából kizárt Volner János országgyűlési képviselő péntek este az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy "felült" Sneider Tamás, a párt elnöke ígéreteinek, bízott benne, hogy véget vet a balratolódásnak, mert ezt "egy volt skinhead nyugodtan megígérheti".

Volner János azt mondta: fékje volt a Jobbik balratolódásának, amely több éve tartó folyamat. Hozzáfűzte: körülbelül húsz "balratolódós akcióból" tizenötöt házon belül meg tudtak akadályozni, de volt, amit nem, példaként említette Vona Gábor volt Jobbik-elnök Spinoza-házban tett látogatását.

Közölte: Vona Gábornak elmondta, ott kell maradnia a pártnak, ahová az értékei kötik, ráadásul, ha a Jobbik elhagyja a jobboldalt, akkor a Fidesz konkurencia nélkül fogja bővíteni a szavazótáborát, és ez szerinte be is következett.

Úgy fogalmazott: most jutott el az egykor nemzeti radikális párt abba a stádiumba, hogy "a Demokratikus Koalíciót segítette győzelemhez" a XV. kerületben, és nyílt udvarlásba kezdett az LMP felé, amely magát liberális, baloldali szervezetként definiálja.

Volner János kitért arra is: 2014-ben, egy évvel a határkerítés építése előtt azt javasolta, hogy a Jobbik "álljon bele" a menekültkérdésbe; akkor a párt elnöksége azzal verte vissza javaslatát, hogy "trianoni határra egy nemzeti párt nem építhet vasfüggönyt".

Kérdésre válaszolva elmondta: nem vette fel a kapcsolatot a Mi Hazánk Mozgalommal; egyelőre a Jobbikban gondolkodik, úgy véli, van tennivalója a pártban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!