Völner: 26 milliárd forint áll rendelkezésre Komárom-Esztergom megyei fejlesztésekre

Belföld, 2017.07.25

Huszonhat milliárd forint áll rendelkezésre Komárom-Esztergom megyei fejlesztésekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatain keresztül - mondta Völner Pál megyei fejlesztési biztos, Esztergom térségének fideszes országgyűlési képviselője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A képviselő - aki az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is - elmondta: ebből az összegből több mint 16 milliárd forintot már oda tudtak ítélni a pályázó önkormányzatoknak.

Most már a legkisebb önkormányzatok is indulhatnak a pályázatokon, ráadásul maguk a települések állíthatták össze, milyen pályázatokra van igényük - emelte ki. Így írtak ki a program keretében közintézmények - védőnői szolgálatok, orvosi rendelők, iskolák, polgármesteri hivatalok - felújítására, energetikai fejlesztésére, vagy éppen piac kialakítására szóló pályázatot.

Az látszik, hogy sikerül egyenletesen elosztanunk a forrásokat, ugyanis egy lakosra több mint százezer forint jut, a kisebb települések is sikerrel indulhatnak a pályázatokon - hangsúlyozta.

A további fejlesztési irányokra említette példaként a politikus a bajnai Sándor-Metternich kastély másfél milliárd forintos belső felújítását, iparterületi fejlesztéseket, valamint természetvédelmi és turisztikai attrakciók létrehozását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!