Vona Gábor cseh lapnak: Magyarország legnagyobb problémája a fiatalok kivándorlása

Belföld, 2017.12.04

Magyarország legnagyobb problémája nem az illegális bevándorlás, hanem a magyar fiatalok kivándorlása  - vélekedett Vona Gábor, a Jobbik elnöke abban az interjúban, amelyet hétfőn közölt a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap.

Az ellenzéki pártelnök úgy véli: Orbán Viktor kormánya azt szeretné, hogy a választási kampány egyetlen témája a bevándorlás legyen.

"Eközben azonban az történik, hogy több mint félmillió fiatal magyar állampolgár távozott Nyugat-Európába, Nagy-Britanniába, Németországba, Ausztriába. A mai Magyarországnak ez a legnagyobb problémája" - szögezte le. Vona Gábor szerint ez azért történik, "mert (a fiatalok) nem látják értelmét annak, hogy Magyarországon éljenek". A politikus úgy látja, hogy a magyarországi demokrácia csak kirakat, színjáték, tartalom nélküli csomagolás. Bár látszólag minden demokratikus intézmény létezik, azok vezetői nagyon hamis játékot játszanak.

"És mindennek az élén Orbán Viktor áll" - vélekedett a politikus.

Orbán azt állítja, "illiberális demokráciát" épít. Bár nehéz megmondani, hogy mire gondol, a tények önmagukért beszélnek. A legfőbb ügyész például semmit sem tesz a korrupció ellen, holott ez lenne az egyik legfőbb feladata - állapította meg Vona Gábor. "Ha tehát azt kérdezi, melyek Magyarország legnagyobb problémái, akkor a társadalom szempontjából ez a tömeges kivándorlás az országból, míg politikai szempontból a demokrácia hiánya" - jelentette ki Vona Gábor. Az ellenzéki pártvezető azt mondta, hogy a Jobbik nem akarja kiléptetni Magyarországot az Európai Unióból, és kizárja a koalíciót a Fidesszel vagy a volt baloldali kormánypártokkal. Amennyiben pártja sikerrel szerepel a választásokon, akkor koalíciós partnerként csak az újonnan alakult pártok jöhetnek számításba. Vona Gábor szerint - bár jelenleg a Fidesz a legnépszerűbb párt -, nagyon nagy a bizonytalanok aránya, így a választási preferenciákat az utolsó három hónap kampánya fogja meghatározni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!