Wáberer György nevét viseli majd az új sárospataki sportaréna

Belföld, 2017.06.08

Több mint egymilliárd forintból nemzetközi kézilabda-mérkőzések lebonyolítására is alkalmas sportaréna épül Sárospatakon, a református kollégium kezelésében lévő Iskolakertben. Az épület alapkövét csütörtökön rakták le a beruházáshoz szükséges pénz adományozói jelenlétében.

Wáberer György nevét viseli majd az új sárospataki sportaréna Az 1,2 milliárd forint költségvetésű fejlesztésből 800 millió forintot az iskola egykori diákja, Wáberer György üzletember adományozott az intézménynek, a fennmaradó összeget két másik öregdiák, Sándor József és Derczó István vállalkozók állják.

Az iskola diákjai 2018 tavaszán vehetik birtokukba a létesítményt, amelyet a tanórákat követően Sárospatak kézilabdázói is használhatnak majd.

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumáért Alapítvány kuratóriuma egyhangúan úgy döntött, hogy az arénát Wáberer Györgyről nevezik el - közölte Búzásné Nagy Gabriella, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Közölte: legutóbb százhúsz éve volt hasonló léptékű sportberuházás az intézményben.

Wáberer György elmondta, hogy sokat köszönhet a nagy múltú gimnáziumnak, ezért is csatlakozott az iskola fejlesztésén dolgozó csoporthoz Nagy-Baló Csaba, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona igazgatója felkérésére.

A szintén sárospataki öregdiák Stumpf István alkotmánybíró arról beszélt, hogy az intézmény az elmúlt években végrehajtott fejlesztésekre alapozva, a Comenius hagyományait ápoló oktató-nevelői munka nyomán "világítótoronyként lehet jelen a magyar szellemi életben".

Nagy-Baló Csaba az MTI-nek elmondta, a sportcentrum Zemplén legnagyobb és legmodernebb sportlétesítménye lesz. Teljes alapterülete 3183 négyzetméter, a küzdőteret 1218 négyzetméteresre építik, a mobillelátók nyolcszázötven szurkolónak adnak helyet. A régi tornatermet - amely Magyarország legrégebbi, még ma is működő tornaterme - ugyancsak felújítják majd és sportmúzeumot alakítanak ki benne.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Wáberer György nevét viseli majd az új sárospataki sportaréna Wáberer György nevét viseli majd az új sárospataki sportaréna
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!