Zsigó: már több, mint 80 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást

Belföld, 2021.12.22

Már több, mint 80 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szerdán az MTI-vel.

Zsigó Róbert közleménye szerint egyre többen érnek a kormányzati támogatással megvalósítandó otthonfelújítás végére. Ezt mutatja a Magyar Államkincstárhoz beérkező támogatási kérelmek számának gyors emelkedése: pár hét alatt újabb 10 ezer gyermekes család kérelmezte a vissza nem térítendő támogatást.

Hozzátette, a kormány már 120 milliárd forinttal támogatta az otthonukat felújító családokat.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a családok a legtöbb esetben a belső tér felújításához, továbbá a tető cseréjéhez, felújításához vagy szigeteléséhez, valamint napkollektor, napelemes rendszer telepítéséhez vagy cseréjéhez, külső nyílászárók cseréjéhez, valamint konyhai gépek beépítéséhez vették igénybe az anyagi segítséget.

Kiemelte: az otthonfelújítási támogatásra eddig kifizetett állami támogatás összege meghaladta a 120 milliárd forintot. Az otthonfelújítási támogatás igénybevételére még több mint egy év áll a családok rendelkezésére - emlékeztetett Zsigó Róbert.

Közölte azt is, az otthonfelújítási támogatás bevezetése óta az igénylések számának gyorsuló ütemű növekedéséhez az is hozzájárul, hogy igen sokrétű azoknak a munkálatoknak a köre, amelyekre a pénzügyi segítség felhasználható.

Emellett a támogatás iránti kérelmet a felújítási munkálatok befejezésével, a legutolsó számla kifizetését követő 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december 31-ig lehet benyújtani - tájékoztatott Zsigó Róbert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!