A Föld napja - Fákat ültettek a debreceni Nagyerdőben

Bulvár, 2020.04.22

Kocsányos tölgyeket és platánokat ültettek el szerdán, a Föld napján a debreceni Nagyerdőben.

Balázs Ákos környezetvédelemért felelős alpolgármester felidézte, hogy a Nagyerdő egyik erdőrészletét 1939. október 10-én az első hazai természetvédelmi területként jegyezték be a magyar természetvédelmi törzskönyvbe, 1992-ben pedig az erdő teljes területére kiterjesztették a természetvédelmi oltalmat.

Az 50. Föld napján 30 fát - 22 kocsányos tölgyet és 8 platánt - ültettek el a nagyerdei Víztorony és a Nagyerdei Stadion körüli parkerdőrészben. A faültetés része annak a Debrecen, a mi kertünk elnevezésű mozgalom keretében egy éve meghirdetett programnak, amelynek során öt év alatt tízezer fát telepítenek Debrecenben - emlékeztetett az alpolgármester.

Bejelentette: szerdától az interneten keresztül hozzáférhető a Debrecen főkertésze, Kuhn András által összeállított fakatalógus (https://online.pubhtml5.com/bdbr/grhv/), amely azok számára nyújt szakmai alaposságú, ugyanakkor praktikus információkat, akik akár köz-, akár magánterületen kívánnak fát ültetni a városban.

Útjára indítanak egy videósorozatot is Természetfutár címmel, amellyel Debrecen hivatalos oldalán (https://www.facebook.com/debrecenvarosa/?ref=bookmarks) ugyancsak szerdától találkozhatnak az érdeklődők. "A Nagyerdő élővilágát bemutató sorozat első része a mai napon elültetett egyik fafajról, a kocsányos tölgyről szól" - jelezte Balázs Ákos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!