A Mensa HungarIQa Egyesület közleménye

Bulvár, 2018.09.05

    Budapest, 2018. szeptember 5., szerda (OS) - A Mensa HungarIQa Egyesület idén immár tizedik alkalommal rendezte meg a társasjátékok bajnokságát. A versenyre társasjátékokat nevezhetnek a játékforgalmazók, és a győztes játékok elnyerik a Mensa Társasjátékdíjat. Ez az elismerés, a társasjátékok Oscar-díjának tartott amerikai Mensa Select-díj magyar változata.

A kiemelkedően magas intelligenciájú embereket tömörítő társaságunk tagjai évente játszanak és szavaznak arról, hogy melyek az év legjobb játékai. Idén az egész napos versenyen mintegy 100 Mensa-tag tesztelte a társasjátékokat, és szavazott a díjak odaítéléséről. Náluk az egyetlen szempont az volt, hogy melyik játékkal szerettek a legjobban játszani.
Idén, a tizedik, jubileumi díjátadónkon a családi, a logikai és haladó kategóriában összesen 4 játék nyerte el a Mensa Társasjátékdíjat.
A díjátadó ünnepséget Balanyi Bibiána a Mensa International - a több mint 100 ország 140 ezer mensását tömörítő nemzetközi szervezet - elnöke nyitotta meg. Ezután szó esett a játék és az intelligencia kapcsolatáról, valamint a díj 10 éves történetéről, végül Bogdán Richárd, a Mensa HungarIQa elnöke adta át az idei díjakat.
A 2018-as Mensa Társasjátékdíj nyerteseit a www.facebook.com/mensa.hu közösségi oldalunkon hoztuk nyilvánosságra.

További információ: Béres András
Email: [email protected]


Kiadó: Mensa HungarIQa Egyesület

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!