Állatkínzással gyanúsítják meg a lengyel-fehérorosz határon rekedt tigrisszállítmány szervezőjét

Bulvár, 2019.10.31

Állatkínzással gyanúsítja meg a lengyel ügyészség a lengyel-fehérorosz határon rekedt tigrisszállítmánnyal kapcsolatban őrizetbe vett orosz állampolgárt - közölte csütörtökön Lublin város kerületi ügyészségének szóvivője.

Az Oroszországi Föderáció tagköztársaságába, Dagesztánba tartó állatszállítmányt október 22-én indították útnak Olaszországból, Róma környékéről. A lengyel sajtó szerint a szállítmány rendeltetése nem tisztázott. A tíz tigrisből álló fuvart a fehérorosz határőrség október 26-án tartóztatta fel hiányos állategészségügyi okmányok miatt.

Az egyik állat közben elpusztult, hét tigrist csütörtök reggelre a nyugat-lengyelországi Poznan állatkertjébe, kettőt pedig a tengermelléki Czluchów városban működő állatkertbe menekítettek.

A lublini kerületi ügyészség szóvivője csütörtökön a PAP hírügynökséggel közölte: őrizetbe vettek egy orosz állampolgárt, a szállítmány szervezőjét, akit még a nap folyamán kihallgatnak. Az ügyészség azonban már úgy döntött, hogy állatkínzással fogják meggyanúsítani, mert a férfi nem biztosított megfelelő körülményeket a tigrisek szállításához, a ketrecek túl szűkek voltak, az eledel nem volt megfelelő - mondta el a szóvivő.

A poznani állatkert csütörtökön közölte: az odaérkezett tigrisek élnek ugyan, de nagyon rossz állapotban vannak.

Amint az állatok felerősödnek, a lengyelországi állatkertekből egy spanyolországi állatmenhelyre küldik őket.

Jerzy Kwiecinski lengyel pénzügyminiszter csütörtökön a PAP-nak elmondta: a környezetvédelmi és az agrárügyi tárcával együtt kezdeményezi egy állatmenhely létesítését Lengyelország keleti határának közelében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!