Az ország természeti és gazdasági értékeit mutatja be a Magyar Természet Napja rendezvény

Bulvár, 2017.05.16

Magyarország természeti, társadalmi és gazdasági értékeivel, az emberiség előtti globális kihívásokkal ismerkedhetnek meg többek között a látogatók a Magyar Természet Napja elnevezésű rendezvényen vasárnap, a Csillebérci Szabadidő Központban.

A Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a WWF Magyarország által harmadik alkalommal megszervezett rendezvényen a helyi értékeket bemutató, ismeretterjesztő anyagok mellett a gyerekeket játszóház, ügyességi és társasjátékok valamint természetismereti totó és kézműves foglalkoztató várja - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Egy roll-up kiállítás Budapest és Magyarország természeti értékeit mutatja be, de lesznek kiadványok túrázásról és természetvédelemről is. Az MME játszóházában különböző madárfajokat és azok élőhelyeit mutatják be a szakemberek, de szó lesz a madárbarát kertekről is. Délután madaras túrát szerveznek Csillebércen odúnézegetéssel, az Élő Duna Turné elnevezésű térbeli, interaktív társasjáték 12 mezőjén végighaladva pedig érdekes kérdéseken és játékos feladatokon keresztül a Dunához kötődő élővilágról lehet többet megtudni.

Mindezek mellett a helyszínen ki lehet próbálni a mYnest elnevezésű, a madarak megfigyelésére, azonosítására és fotózására készített applikációt, de lehet rejtőzködő állatok is keresni, illetve madaras memóriabajnokságot is rendeznek a vállalkozó szelleműek között.

A programot rendező három szervezet 2014 végén kezdett aláírásgyűjtésbe, hogy megerősítse a magyar természetvédelem helyzetét azzal, hogy megalapítsák a Magyar Természet Napját és ezzel ráirányítsák a figyelmet a magyar természeti értékekre és a hazai erőforrások fontosságára. A kezdeményezéshez számos szervezet és mintegy 15 ezer fő csatlakozott, így a május 22-ét, a nemzetközi Biodiverzitás Világnapját nevezték ki a Magyar Természet Napjává.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!