Bao Bao Kínába megy

Bulvár, 2017.02.22

Bao Bao, a washingtoni állatkert óriás pandamedvéje kedden elindult Kínába.

A három és fél éves mackó az amerikai főváros állatkertjében született ugyan, de a világ állatkertjeiben a pandák "kölcsönben" vannak Kínából, és a bocsoknak négyéves koruk előtt vissza kell térniük hazájukba.

Bao Bao - a neve kínaiul kincset jelent - külön teherszállító repülőgéppel kelt útra Csengtu felé, kíséretében állatorvos és egy pandagondozó van. Az útra mintegy huszonöt kilónyi eleséget és sok folyadékot csomagoltak neki. A pakkban bambusz, édes krumpli, alma, cukornád és víz van. Búcsúzásként az állatgondozók már az utazás előtti napokban kényeztették: fagyit kapott, jégbe hűtött almalevet szörpölt, és a bambusz mellé kínai pagodát formázó keksszel is megajándékozták.

Miután Washingtonban a média már napok óta emlegette, hogy a pandalány Kínába indul, a hétvégén mintegy hatvanezren látogatták meg az állatkertben, és amikor megérkezett a washingtoni Dulles nemzetközi repülőtérre, csoportok várták, elsősorban gyerekek a szüleikkel, hogy búcsút intsenek neki. A teherszállító repülő - oldalán óriási pandafigurával - mintegy tizenhat óra alatt teszi meg az utat Washingtonból a közép-kínai Csengtuba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!