Egy amerikai házaspár 100 ezer dollárral támogatja az oxfordi oroszlánvédő programot

Bulvár, 2015.07.31

Egy dúsgazdag amerikai filantróp házaspár bőkezű ajánlatot tett az afrikai oroszlánok megmentésén fáradozó oxfordi kutatócsoport munkájának támogatására: 100 ezer dollár erejéig megduplázza a jövőbeni adományokat.

A kutatócsoport kísérte figyelemmel a közelmúltban egy amerikai fogorvos által orvul leterített híres zimbabwei oroszlán, Cecil életét. Az állat kilövése világszerte nagy felháborodást keltett, az oxfordi kutatók - az egyetem vadvédelmi csoportjának (WildCRU) tudósai - pedig arra kérték a megindult állatbarátokat, hogy felajánlásaikkal támogassák a rohamosan fogyatkozó oroszlánok megmentésével foglalkozó projektjüket.

A BBC New értesülése szerint eddig 300 ezer font folyt be az adományokból, amiből legalább másfél évre fedezni tudják a WildCRU-nak a zimbabwei Hwangei Nemzeti Parkban folyó vadvédelmi munkáját. A kutatócsoport 500 ezer font (218 millió forint) összegyűjtését tűzte ki célul.

Az Oxfordban végzett, és fémekkel foglalkozó befektetőként meggazdagodott Tom Kaplan és felesége - akiknek vagyona a Forbes szerint egymilliárd dollárra rúg - arra tett ígéretet, hogy a pénteken, londoni idő szerint délután 3 óra után tett felajánlások összegét megduplázza 100 ezer dollár (28 millió forint) összeghatárig, és ezzel segítik összegyűjteni a tervezett félmillió fontot.

"Meg kell ragadnunk ezt a pillanatot, amikor tehetünk valamit" - fogalmazott Kaplan, aki ismert állatvédő, ő az elnöke a Panthera elnevezésű, vadmacskákat védő alapítványnak. Hozzáfűzte: "A tragédiából annyi vigaszul szolgálhat, hogy Cecil halála sok oroszlán megmentéséhez vezethet".
http://www.bbc.com/news/uk-england-oxfordshire-33734879
http://www.itv.com/news/2015-07-31/philanthropists-match-donations-to-cecil-researchers/
http://www.everydayhero.co.uk/event/Wildcru-Cecil-the-lion
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!