Elfogták a "csokis" bankrablót Ukrajnában

Bulvár, 2017.07.04

Másfél év keresés után elfogták az ukrán hatóságok Kijevben azt a bankrablót, aki arról vált ismertté, hogy a bűntett elkövetése után mindig csokoládét hagyott hátra a pénztárosoknak - közölte Andrij Kriscsenko kijevi rendőrfőnök keddi sajtótájékoztatóján.

A tisztségviselő szavai szerint a bankrabló egy 1967-es születésű férfi. A nyolcvanas évek elején volt büntetve, utána különböző munkahelyeken dolgozott Ukrajnában és külföldön, egy ideig a reklámszakmában is tevékenykedett, de később kiszállt az üzleti életből.

A rendőrség feltételezi, hogy több mint 30 bűntettet követett el az elmúlt tíz évben. Ezek közül jelen pillanatban 14 rendbeli rablást tudnak rábizonyítani.

A férfi nemcsak a fővárosban, de más településeken is rabolt ki pénzintézeteket. Olyan bankfiókokat választott ki, ahol nem volt vagyonőr. A rablás előtt megfigyelést végzett, az elkövetés idején az arcát eltakarta.

Vallomásában a férfi azzal magyarázta tettét a rendőröknek, hogy ő valójában "kisajátítást hajtott végre, és rabolt pénzt vett el". Azt állította, hogy zsákmányának egy részét jótékonysági célokra fordította, a többit otthonának felújítására.

Őrizetbe vételekor egy átalakított pisztolyt találtak nála a rendőrök.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!