Előadások, ételkóstolók és termékbemutatók a Vegetáriánus fesztiválon

Bulvár, 2018.09.02

Táplálkozási szakemberek előadásait, vegetáriánus ételkóstolókat, öko- és biotermék-bemutatókat is kínál az idei Vegetáriánus fesztivál, amelyet a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban rendeznek meg szeptember 8-án és 9-én.

A helyszínre látogatók szombaton szakemberek segítségével tájékozódhatnak a vegetáriánus és vegán étrend egészségre gyakorolt hatásairól, recepteket próbálhatnak ki, és kóstolókon vehetnek részt - közölték a szervezők az MTI-vel.

A meghívott vendégek előadásain szó lesz a 70 évvel ezelőtti és a mai talajviszonyok, élelmiszertermelési, elkészítési és felhasználási módszerek, valamint a környezeti tényezők változásairól és hatásairól, de a fűszerek és gyógynövények gyógyászati előnyeiről is.

Vasárnap a mindennapi vegán étrend kialakításához kaphatnak segítséget az érdeklődők, de a testi-lelki-szellemi folyamatok megismerésének fontosságára is felhívják a figyelmet a szakértők.

A környezettudatos szemléletű családi rendezvényen szó lesz még a gyermekek egészséges táplálásáról, a gluténmentes étrendről, valamint a környezetvédelem és a vegetarianizmus összefüggéseiről is. A két nap alatt az előadások mellett lehetőség lesz természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, a "főzőszobában" pedig a fesztivál teljes ideje alatt vegetáriánus és vegán ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók.

Mindezeken túl lesz csoportos jóga, többféle relaxációs foglalkozás, zenei és táncprogram.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!