Épségben lehozták a Spanyolország legmagasabb hegycsúcsán rekedt több mint száz embert

Bulvár, 2017.03.16

Épségben lehozták csütörtökön Spanyolország legmagasabb hegycsúcsáról, a tenerifei Teide vulkánról (3718 méter) mind a 111 embert, akik éjszakára fent rekedtek, mert meghibásodott a hegyi felvonó - közölte a spanyol sajtó.

A lapok szerint a turisták, akik között több gyerek is volt, egy hegyi menedékházban éjszakáztak. Egy részüket helikopterrel hozták le a vulkánról, de voltak, akik egyszerűen legyalogoltak.

Egyelőre ismeretlen eredetű műszaki hiba miatt állt le váratlanul a felvonó még szerdán. A felfelé és lefelé induló két kabinban 35-35 ember utazott. A kabinok 400 méterre álltak meg a végállomásoktól.

A speciális mentőknek köszönhetően az utasoknak nem kellett a kabinokban éjszakázniuk, még szerdán, kötelek segítségével lehozták őket a földre, majd onnan visszasétáltak az állomásokra.

A felvonó induló állomása 2356 méteren található, a felső pedig 3555 méteren, onnan gyalogút vezet a mintegy 200 méterrel magasabban található kráterig, amely a Kanári-szigetekhez tartozó Tenerife egyik népszerű látványossága.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!