Evans Victoria nyerte a 2020-as Magyar Sommelier Bajnokságot

Bulvár, 2020.03.01

Evans Victoria, a budapesti Caviar & Bull étterem borszakértője nyerte el a Magyarország sommelier bajnoka címet a 2020-as Magyar Sommelier Bajnokságon vasárnap.

A megmérettetés fővárosi döntőjén második helyen végzett Tüű Péter, a Laurel Étterem, harmadik helyen pedig Angerman László, az Onyx Étterem munkatársa.

A Magyar Sommelier Szövetség szervezésében a Gundel Étterem Erzsébet Királyné báltermében tartott döntőre hárman jutottak be az előző nap Tatán megrendezett első fordulóból, amelynek során írásbeli és gyakorlati feladatokat oldottak meg.

A döntőbe jutott versenyzők éttermi körülmények között a sajtó, a szakma képviselői és az érdeklődő közönség előtt mérték össze tudásukat. Feladataik között szerepelt pezsgő felszolgálása, hibás borlap javítása, adott menüsorhoz ital ajánlása és dekantálás is. Borokat és különböző párlatokat jellemeztek, illatmintákat elemeztek és terítési hibákat vizsgáltak.

A neves szaktekintélyekből álló zsűri elnöke, Kozma Kálmán hirdette ki az idei verseny győztesét. A verseny fővédnöke Nagy István agrárminiszter, a főtámogató a Törley Pezsgőmanufaktúra és a tatai Gottwald Hotel volt.

A döntő előtt a Magyar Sommelier Szövetség Par Excellence díja győzteseinek Slezsák Zoltán elnök átadta az ezért járó plaketteket. A hat éve alapított elismerésben ezúttal a Schieber Pincészet/Szekszárd (termelő), Kató András (kereskedő), a Macok Bisztró/Eger (vendéglátó), Viniczai Sándor (szakíró) és Horkay András (oktató) részesült.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!