Farkasok veszik át a házőrzők helyét kazahsztáni falvakban

Bulvár, 2014.12.19

Növekvő számban "háziasítanak" farkasokat Kazahsztánban, a veszélyes vadállatokat házőrzőként tartják - írja a BBC News.

"Egy farkaskölyköt már 500 dollárért (130 ezer forintért) lehet venni és a vadászok meg vannak győződve arról, hogy ha jól bánnak vele, a vadállat megszelídíthető" - számolt be róla a KTK kazah televíziócsatorna. Egy Délkelet-Kazahsztánban élő férfi arról beszélt a tévériportban, hogy a három éve vadászoktól vásárolt farkasa jól érzi magát nála.

"Sosem adok rá szájkosarat, ritkán kötöm meg és még sétáltatom is rendszeresen a falu körül. A család és a szomszédok egyáltalán nem félnek tőle" - mesélte a férfi, aki szerint a farkas, ha megfelelően etetik és gondját viselik, sosem támad emberre, viszont sokkal többet eszik egy kutyánál.

Másként vélekedik a jelenségről Almasz Zsaparov szakértő, aki szerint ezek az állatok sokkal veszélyesebbek annál, hogy otthon lehessen tartani őket.

"A farkas egy ketyegő bomba, bármikor robbanhat" - hangsúlyozta hozzátéve, hogy ha nem tesznek lépéseket a terjedő divat ellen a hatóságok, a tehetős kazahok hamar rászokhatnak a farkasok tartására, ennek pedig tragikus következményei lehetnek.

A közösségi médiában feltűnő kazah vélemények megoszlanak a jelenségről, azonban úgy tűnik, sokakban kelt nyugtalanságot a "háziasított" farkasok terjedése.
http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-30515646
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!