Hétvégén rendezik a 20. Etyeki pikniket

Bulvár, 2017.09.01

Hétvégén rendezik meg huszadik alkalommal az Etyeki Pikniket pincetúrával, ingyenes bortanfolyammal már az induló szüret jegyében - mondta Rókusfalvy Pál főszervező az M1 aktuális csatornán pénteken.

A megújult gasztrosétányon méltó körülmények között, hideg-meleg ételekkel, musttal, sajttal, szüreti mulatsággal, kézművesekkel és népzenészekkel várják az érdeklődőket.

Már az első Etyeki Piknikre 15 ezren látogattak el. Ez a csapatmunka sikere, amiből a borászok, termelők is kiveszik a részüket - mondta Rókusfalvy Pál.

A szervezők közleménye szerint a látogatók a borok és pezsgők mellett kóstolhatnak érlelt sonkákat, kakasherepörköltet, libatepertőt, csalánlevest, házi süteményeket, különleges szörpöket és lekvárokat, kézműves csokoládét és nyárson sült malacot is. Az Etyeki Sajtútállomáson kipróbálhatják a vajköpülést, és megismerhetik a sajtkészítés folyamatát is. A Dvorák Vendégudvarban pedig birkát, kecskét, disznót, tyúkot, libát, kacsát és kicsinyeiket láthatják, és meg is simogathatják.

A vállalkozó kedvűek részt vehetnek a piknik hagyományos főzőversenyén. Ezúttal vadat kell készíteniük a jelentkezőknek.

Az Etyeki Piknik látogatói részt vehetnek a Magyar Turisztikai Ügynökség virtuális országjárásán is, amelyen olyan helyszíneket mutat be az ügynökség, mint például a Hegyestű a Balaton-felvidéken, a Megyer-hegyi tengerszem, az egerszalóki sódomb vagy a tapolcai tavasbarlang. Mint írják, a virtuális valóság szemüveggel élvezhető túrával szeretnék arra is inspirálni a látogatókat, hogy Etyek és környéke egyedi értékeit is felfedezzék.

Mint az M1 műsorában is elhangzott, Etyek környéke gyönyörű kirándulóhely, hétvégén próbaköröket lehet tenni elektromos kerékpárokkal, melyek jövőre már kölcsönözhetőek lesznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!