James Bond, a legelegánsabb kém

Bulvár, 2017.11.02

Nem létezik olyan ember a mai világban, aki ne hallott volna már James Bondról. A rengeteg film, amelyet az ő főszereplésével készítettek, máig sikerfilmek.

Tevise autómata A Színészek változtak ugyan az idők folyamán, de sohasem okoztak csalódást, mindig hozták az elegáns gyilkos szerepét. A sármőr férfiak, akik játszották, mind olyan híres színészek, akikről tudták a rendezők, hogy elég rátermettek és tehetségesek a szerephez. A James Bond színészek időrendi sorrendben a következők: Sean Connery, aki mindmáig az igazi, meghamisíthatatlan megformálója a karakternek, majd George Lazenby, akinek az alakítása olyannyira borzalmasra sikeredett, hogy még a hangját is újra kellett szinkronizálni. Roger Moore már sikeresen hozta James Bond karakterét, a hangja és a modora inkább egy nőcsábászos jellemet formált a titkos ügynökből, de még így is a szerepében maradt. A karakterben megjelent a humor, amelyet gyorsan el is nyomott a következő színész, Timothy Dalton. A karaktere olyan hideg gyilkosszerű jellemet ábrázol, aki a morbidabb humornak ad csak teret.

Az akció felváltotta a kémkedést, Pierce Brosnan szerepe már az akciók, a sárm és a nők köré fonódott, azonban nagyon jól sikerült a több éves Bond széria kihagyása után feleleveníteni, mi minden is volt a 007-es ügynök egy emberben. A legújabb filmekből azonban sokaknak Daniel Craig maradt meg az emlékezetében. Ekkor a sárm helyett inkább a nyers férfierőt megtestesítő alakítás következett. Ez volt a színész legjobb alakítása a karrierje során. Persze mindenkinek meg van a saját véleménye a filmekről és a színészekről, szerintem Pierce Brosnan lett a legikonikusabb karaktere a filmnek.  

Összesítve a Bond filmek valóságos hullámvölgyben száguldoztak, a nézettség azonban sosem csökkent, köszönhetően a nagyszerű ötletnek, hogy egy kémet ilyen sokszínű jellemmel írt meg 1953-ban Ian Flemming. Talán pontosan ezért volt ilyen nehéz visszaadni a karaktert. A titkos ügynököt, mint hivatást elnyomta a film, nem lett meghatározó a valós feladat, a megfigyelés, inkább berontott a luxusszférába és diszkréten, később erőszakosan dúlta fel a gonoszok tervét. Mitől is olyan elegáns ez a kém? Mivel a luxusszférában kellett helyt állnia, ő maga is olyan elegáns és művelt kellett, hogy legyen, mint a felső tízezer. A modora kifogástalan, a sármja lenyűgöző, a ruha összeállítása kifinomult. Máig igyekeznek a stílusát követni. Az elegáns kinézethez most a James Bond ruhák tervezőjének tippjeit osztanám meg veled, olvasóm.  

A kevesebb néha több, tehát jobban jársz, ha a nyakkendőd harmonizál az öltönyöddel. Az öltönyöd és a nadrágod legyen inkább kék, mint fekete, ugyanis az gyászolós, túl ünnepélyes hangulatot eredményez, egy sötétkék szín azonban eleganciával tölti meg a kisugárzást. Egy jó cipő kiválasztása azonban kulcsfontosságú, érdemes rá adni még két lapáttal. A kidolgozott, fitt testen minden jobban mutat, így érdemes az edzettségre odafigyelni. Az egyenes tartás, és a komoly arckifejezés is jó modorra utal. És a legfontosabb egy férfinál is: a jól megválasztott kiegészítők. Ez a mandzsettagomb mellett a tökéletes karórát is jelenti. Minőségi, visszafogott, stílusos férfi karóra illik az ilyen öltözékhez, amelyet az internetnek köszönhetően webshopokban is megrendelhetsz magadnak. Egy karórának egyébként is nagy haszna van az üzleti világban, így igyekezz a legjobb minőségű darabot kiválasztani, amely biztosan passzol minden variációhoz, de ha több órád is van, akkor nem lőhetsz mellé egy alkalommal sem.

(Webrádió)

Galériánk

Tevise autómata Tevise autómata
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!