Két új kollekciót mutat be a Romani Design vasárnap Budapesten

Bulvár, 2017.05.26

Két új kollekciót mutat be a Our Worlds elnevezésű divateseményen a Romani Design vasárnap Budapesten az Akvárium Klubban. A Wanderers of the Worlds a világok közötti vándorlásokra, míg a RomaniUnique'56 kapszulakollekció az 1956-os forradalom roma hőseinek áldozatvállalására hívja fel a figyelmet.

A 2017 Wanderers of the Worlds (Világok vándorai) tavaszi/nyári kollekció felkelti kíváncsiságunkat, külső és belső világok felfedezésére inspirál. Elmeséli, hogyan változunk utazásaink során, és hogyan változtatjuk környezetünket tapasztalataink által" - mondta Varga Erika, a Romani Design főtervezője az MTI-nek.

Az idei összeállítás a kényelmes, utazásra is alkalmas viseletek, az overálok, joggingok, bolerók, pólók, tunikák, két részes maxi-, illetve miniruhák mellett elegánsabb darabokat is tartalmaz. Türkiz alapon a vándorlásra utaló, a cigányzászlóban is megjelenő kerék motívum stilizált változata tűnik fel a ruhadarabokon, de megjelenik egy, a roma és magyar kultúra kapcsolatára utaló minta is, amelyben fekete-fehér rózsák és piros pipacsok dominálnak. Az összeállítás hangsúlyos darabja a kapucnis vagy anélküli bomber.

Különféle anyagokból készült öltözékeket vonultat fel a kollekció: a pamuthatású, valamint fitnesztípusú rugalmas, elasztikus anyagok és muszlinok egyaránt megjelennek benne.

Formailag megidézik a cigány viseletre jellemző maxiszoknyát is, amely fontos darab a roma viseleti kultúrában. Mindezek mellett táskákat - főként hátizsákokat - és sálakat is bemutatnak.

A RomaniUnique'56 nevű kapszulakollekció az 1956-os forradalom cigány hőseinek állít emléket, többek között Kóté Sörös Józsefnek, Hrozova Erzsébetnek, Cziffra Györgynek, Olinkó Gábornak, Dandos Gyulának, Csányi Sándornak és Fátyol Istvánnak. A limitált példányszámban megjelenő összeállításban a cigány hősök arcképe alapján készített minták jelennek meg.

"Hasonló formákat hoztunk létre, mint a nagykollekcióban" - hívta fel a figyelmet Varga Erika. Hozzátette: liliom motívummal kísérve a hősök neve tűnik fel az öltözékeken, amelyekben a fekete-fehér, a keki, az ezüst, sárga és a piros színek dominálnak. De keki alapon fekete körmintával a puskagolyó becsapódását időző motívum is látható a ruhadarabokon.

"Megemlékezünk a gyászról, és megelevenítjük azt, hogy az élet folytatódik, hogy a mának a szabadsága az ő áldozatuknak is köszönhető" - emelte ki.

A divatbemutatón népszerű hírességek, művészek, bloggerek lépnek a kifutóra: többek között Bocskor Bíborka, Csalár Bence, Fábián Juli, Farkas Franciska, Keresztes Ildikó, Koronczay Lilla, Lakatos Márk, Oltai Kata, Osztolykán Ágnes, Pásztor Anna és Szalóki Ági.

Az ingyenes eseményen a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!