Kilencven fényképezőgépet adtak le a MyBudapest Photo Project alkotói

Bulvár, 2017.06.15

Kilencven fényképezőgépet adtak le a MyBudapest Photo Project alkotói, azok a hajléktalan emberek, akik lehetőséget kaptak arra, hogy saját nézőpontjukból mutassák be a fővárost.

Június elején 100 darab eldobható fényképezőgépet osztottak szét hajléktalan emberek között a MyBudapest Photo Project szervezői, akiknek célja, hogy bemutassák az otthon nélküliek mindennapi életét és felhívják a társadalom figyelmét a hajléktalanság problémájára - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A projekt első szakasza lezárult, így a szakmai zsűri mintegy 2000 fényképből válogathatja ki a szeptember 4-én nyíló kiállítás anyagát.

Amíg a képek előhívásra és zsűrizésre várnak, még folyik az adjukossze.hu honlapon a MyBudapest Photo Project adománygyűjtő kampánya, amelyből a kezdeményezés megvalósítását kívánják fedezni a szervezők. Tavaly ugyanezen a fórumon az adományozóknak köszönhetően több mint egymillió forintot tudtak szétosztani a fotóverseny résztvevői között.

A MyBudapest Photo Project a Budapest Bike Maffia és a Cafe Art közös kezdeményezése. A projekt résztvevőinek egy hete volt a fotózásra. A gépeket a Budapest Bike Maffia önkéntesei a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) Dózsa György úti épületében, valamint az utcán élők között osztották szét.

A tavalyi akcióban született 2000 felvételből 62 képet állítottak ki, és 12+1 került bele a 2017-es naptárba. A fotókat bemutató két budapesti és öt vidéki kiállításra több ezren voltak kíváncsiak.

Az idei kiállításnak szeptemberben a FUGA ad majd otthont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!