Koncertekkel és foglalkozásokkal készül gyereknapra a Müpa

Bulvár, 2017.05.24

Koncertek, ismeretterjesztő és kreatív foglalkozások, versenyek és meglepetés is várja a családokat a Müpa szombati, Cifra Palota XXL Gyermeknapi programján, amelyre a családok a nemrég felavatott Duna-parti kikötőnek köszönhetően már hajón is érkezhetnek.

A Müpa tizenharmadik éve rendezi meg nagyszabású gyermeknapi programsorozatát, hogy a majálisok hangulatán túl tartalmas, kulturális kikapcsolódást kínáljon a közönségnek - olvasható az intézmény közleményében.

A Müpa előtti zenés színpadon a Cimbaliband együttes nyitja a programot, majd az intézmény rezidens gyerekzenekara, a Búgócsiga Zenede muzsikál.

Déltől a Czutorborsók lemezbemutató koncertjére kerül sor, majd a Mintapinty és a gyerekek alkotta ütőzenekar, a Samba á la drums zárja a fellépők sorát.

A Fesztivál Színház színpadán az ütőhangszerek világába enged betekintést a Bachtól Mennensig című program, délután pedig egy robotlány kalandjai elevenednek meg az Ann-droid című zenés színházi előadáson.

A legkisebb gyerekeket a Mesés-táncos színpad várja, ahol Benedek Kriszta Kerekítő Tippentője után interaktív bábelőadás, a Mása és a Medve következik, majd a Brub, egy zokni, akinek párja nincs című darabot mutatja be a Szamárfül társulat. Ezt követően a Picuri Muri, majd Szente János táncháza várja az érdeklődőket.

A színpadi események mellett számtalan egész napos programra is sor kerül, a Müpa parkolója például ismét kreszpályává változik, a nagyobb járművek iránt érdeklődő gyerekek pedig birtokba vehetnek egy használatban lévő nagy buszt is a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jóvoltából.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) - Élő Duna programja a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet, a Könyvmolyoló keretében meseírók hoznak létre könyves ligetet a Müpa előtt.

Mindezek mellett lesz körhinta és királyi várjáték is, de számtalan egyéb fejlesztő foglalkozás és sportlehetőség is várja az érdeklődőket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!