Kriptovalutás átverésekkel 10 millió dollárt kerestek tavaly a kiberbűnözők

Bulvár, 2018.07.10

A Kaspersky Lab becslései szerint a kiberbűnözők az elmúlt évben több mint 21 ezer ether kriptovalutát kerestek, ami több mint 10 millió dollárnak felel meg a jelenlegi árfolyamon.

A Kasperksy MTI-nek küldött keddi közleménye rámutat: a kriptovaluta jelenség és a kriptovaluta tulajdonosok számának gyors növekedése nem kerülte el a kiberbűnözők figyelmét sem.

A kiberbűnözők általában hagyományos adathalász módszereket használnak. A legnépszerűbb célpontok az ICO befektetők, akik pénzüket startupokba fektetik a jövőbeli haszonszerzés reményében. Számukra a kiberbűnözők olyan hamis weblapokat készítenek, amelyek hivatalos ICO projekt honlapoknak tűnnek, vagy megpróbálnak hozzáférni címtáraikhoz, hogy adathalász emailek kiküldésével egy elektronikus pénztárcába csalogassák a befektetők kriptovalutáját - közölte a Kaspersky.

A csalások egy másik csoportja a kriptovaluták hamis igérgetése. Az áldozatok egy kis mennyiségű kriptovalutát küldenek cserébe egy későbbi sokkal magasabb összegű megtérülésért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!