Kutyatámadásban pusztulhatott el több tucatnyi törpe pingvin Tasmaniában

Bulvár, 2018.10.18

Valószínűleg kutyatámadás áldozatává vált az az 58 törpe pingvin, amelyek szétmarcangolt tetemét egy járókelő fedezte fel egy észak-tasmaniai strandon.

A vadvédelmi hatóságok nyomozást indítottak az ügyben - írja a BBC hírportálja.

Az elmúlt hónapokban ez volt a második kutyatámadás a kék pingvinek, más néven törpe pingvinek (Eudyptula minor) ellen Ausztrália legnagyobb szigetén.

A tasmaniai parkokért, élővizekért és környezetért felelős minisztérium közleménye szerint a kutyatartóknak mindig kötelességük felelősséget vállalni házi kedvenceikért, mert azok rövid időt alatt hatalmas károkat tudnak okozni a pingvinkolóniákban. A hatóságok korábban komoly pénzbüntetéseket helyeztek kilátásba ilyen esetekre.

Mint aláhúzták, a vadvilágot károsító cselekményekkel kapcsolatos jelentéseket mindig "rendkívül komolyan" kezelik és arra bátorítanak mindenkit, hogy jelentse, ha bármilyen információja van ilyen esetről.

Egy helyi szakértő szerint a hét elején megtámadott madarak épp a fészkelőhelyükre tértek vissza a költési szezon beköszöntével. "Ennek súlyos következményei lesznek a kolóniára nézve" - mondta Eric Woehler, a BirdLife Tasmania szervezet munkatársa, hozzátéve, hogy hosszú időbe, évekbe fog telni a kolónia regenerálódása.

Idén júniusban tucatnyi törpepingvinnel végzett - feltehetőleg - egy kutya az egyik szomszédos strandon.

A vadon élő törpepingvinek nagyjából 30 centiméter magasra nőnek és hat évig élnek. Nem tartoznak ugyan a fenyegetett fajok közé, de törvényi védelmet élveznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!