Lezuhant egy 62 emeletes házról és meghalt az egyik ismert kínai falmászó

Bulvár, 2017.12.11

Lezuhant egy 62 emeletes házról és meghalt az egyik ismert kínai falmászó, Vu Jungning, akit ezrek követtek a Weibo kínai közösségi portálon látványos rövid videói miatt - írta a BBC hírportálja.

A felhőkarcolókra biztosító berendezések nélkül felmászó 26 éves férfi rajongói november eleje óta nem találtak több bejegyzést, aggodalmuk egyre nőtt.

Decemberben derült ki, hogy meghalt, miután lezuhant egy 62 emeletes toronyból Csangsza városában. A baleset november 8-án történt, de barátnője csak egy hónappal később erősítette meg a közösségi portálon.

A "rooftopping", a világ nagyvárosaiban egyre népszerűbb hóbort követői felszerelés nélkül másznak fel magas épületek tetejére és ott szelfit készítenek. A mászókat hiába figyelmeztetik a biztonsági felszerelésekre, azt mondják, azok elvonják a figyelmüket az élménytől.

Jungning minden alkalommal figyelmezette követőit, hogy ne próbálják utánozni veszélyes mutatványait. A fiatal férfi képzett harcművész volt, tévében és filmekben is szerepelt.

A népszerűséget mégis a közösségi médiában közzétett videói hozták meg számára, és a helyi média szerint az utóbbi anyagilag is gyümölcsözőbb volt.

Egy családtagja szerint az utolsó kihívás nyereménye 100 ezer jüan (4 millió forint) lett volna, ám arról nem írtak, ki volt a szponzor és pontosan mit tartalmazott a kihívás.

"Azt tervezte, hogy megnyeri a díjat és megkéri a barátnője kezét. Pénz kellett neki az esküvőre és édesanyja gyógyítására" - idézte a South China Morning Post a férfi egyik nagybátyját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!