Medvét gázolt el a vonat Székelyföldön

Bulvár, 2017.06.01

Medvét ütött el a vonat csütörtök hajnalban a székelyföldi Sepsibodok vasútállomásán.

Fodor István, a település polgármestere az MTI-nek elmondta: a baleset nem sokkal éjfél után történt. Az elhaladó tehervonat mozdonyvezetője jelezte a szolgálatban lévő vasutasnak a medvegázolást, aki aztán riasztotta a hatóságokat és hívta a polgármestert is.

Fodor István elmondta: a balesetnek egy 8-9 éves, mintegy kétszáz kilós hím medve esett áldozatul. Az elgázolt medve tetemét pár percig még a helyszínen őrizte egy másik nagy méretű medve, mely csak a helyszínre érkező rendőrök és helybéliek zajkeltésére hagyta el az állomást.

A polgármester - aki maga is vadászik - hozzátette: a medvék párzási időszaka zajlik és az elpusztult hím párja lehetett a másik medve, amelyik percekig az állomás ajtajában állt és megakadályozta a vasutas visszatérését az épületbe.

A polgármester beszámolója szerint "a vasutas úgy megijedt, hogy majdnem infarktust kapott". Aztán a medve a sok kiabálásra az állomás mögötti füves részre húzódott, majd a kerítésen átmászva az országút felé távozott. A szerencsén múlott, hogy nem támadt a vasutasra - mesélte a polgármester.

Fodor István az MTI-nek elmondta: múlt héten a szomszédos Oltszemen ütött el egy medvebocsot a vonat. A polgármester hozzátette: a hasonló esetek nem ritkák olyan helyeken, ahol a vasúti pálya az erdő mellett halad és a fák közül kilépő állat nem veszi észre a vonat közeledtét. Hozzátette: a sepsibodoki vasútállomás azonban kilométerekre van az erdőtől. A polgármester aggályosnak tartotta a medvék túlszaporodását és azt is, hogy az állatokat törvény védi, egyetlen medve eszmei értéke 40 ezer euró (12,4 millió forint), az emberélet azonban nincsen "beárazva".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!