Megtartják a Balatonátcsúszást Badacsony és Fonyód között

Bulvár, 2017.01.28

Megtartják a Balatonátcsúszást Badacsony és Fonyód között - közölte Kardos Gábor ötletgazda az MTI-vel.

Balaton-átcsúszás A bizonytalan időjárás miatt csak szombat reggelre dőlhetett el, hogy megrendezik a eseményt, a résztvevőket 11 órára várják a badacsonyi kikötő melletti strandra - tette hozzá Kardos Gábor.

Pénteken még köd volt a fonyódi térségben, és fennállt a veszélye, hogy ha szombaton is nagy köd lesz, le kell fújni az eseményt. Szombat reggel azonban megfelelőnek bizonyultak a látási viszonyok, a meteorológiai központ szerint egy kilométernél nagyobb a látótávolság, és nagyobb köd nem várható - mondta Kardos Gábor.

A Balatonátcsúszáson a Badacsony és Fonyód közötti 5,2 kilométeres távot vízimentők biztosításával tehetik meg a jelentkezők a tó jegén, az északi partról indulva. Bakancs és korcsolya (vagy jégszörf, kite, jégvitorlás), kötél és tájoló, továbbá feltöltött telefon vízmentes tokban - ezeket kérték a szervezők alapfelszerelésként Facebook-oldalukon. Ajánlott még a síbot, jégszög, mentőmellény és neoprén aláöltözet is.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-nek azt nyilatkozta: "a Balatonátcsúszást mint programot alapvetően nem ajánljuk, mert kockázatosnak tartjuk, de nem tiltjuk megfelelő körülmények esetén".

Az érvényes jogszabályok értelmében megfelelő jégvastagság és megfelelő látási viszonyok mellett nem tiltható meg az esemény, de mindenki saját felelősségére vehet részt rajta - tette hozzá.

Beszámolt arról is, hogy a szervezőkkel és az eseményt biztosító Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával konzultáltak arról, miként lehet a tömegrendezvényt biztonságossá tenni, és az esemény folyamán is folyamatos kapcsolatban lesznek. A vízirendészet adatokat kér a szervezőktől a résztvevők indulásáról, mozgásáról és célba érkezéséről.
(MTI)

Galériánk

Balaton-átcsúszás Balaton-átcsúszás Balaton-átcsúszás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!