Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Mesés várjátékra várják a gyerekeket szombaton Hollókőn

Bulvár, 2017.07.12

Mesés várjátékra várják a gyerekeket szombaton Hollókőn; a világörökségi település várában középkori hangulatot teremtenek, de a vitézi próba és az ostromjáték mellett még a sárkánnyal meg kell küzdeniük a vitézeknek - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Minden évben egy napon mesebeli figurák kelnek életre, így a gyerekek találkozhatnak az öreg királlyal, a meseszép királylánnyal és a hatalmas, tűzokádó sárkánnyal is - mondta Kelecsényi Péter.

A Nógrád megyei világörökségi faluban minden gyerek vitézzé vagy hercegkisasszonnyá változik, amint átlépi a vár kapuját és különleges próbákon bizonyíthatja bátorságát, ügyességét, furfangos észjárását - tette hozzá.

Szombaton igazi lovagok tanítják a fegyverforgatás fortélyait és a harci eszközök használatát a vár falai között, így minden résztvevő megtanulja, hogyan védje a meg a várat egy ostromtól, bekapcsolódhatnak a viadalokba, különböző harci eszközökkel vehetik be a középkori falakat.

A várjáték keretein belül lehetőség nyílik a mesés kincsek megkeresésére is.

A 14 év alatti, jelmezbe öltözött hercegnők, királylányok, várkisasszonyok, hercegek, királyfiak és vitézek ingyenesen vehetnek részt a programokon, a kézműves foglalkozásokon és a várlakomán.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!