Mintegy száz városnéző programot szerveznek az idegenvezetők világnapján

Bulvár, 2017.02.22

Február utolsó vasárnapja az idegenvezetők világnapja, amelynek alkalmából idén is mintegy száz budapesti városnéző program várja az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig.

A többségében ingyenes, buszon, hajón, villamoson szervezett városnézésen, tematikus sétákon, koncerteken és múzeumlátogatásokon az idegenvezetők a főváros nevezetességeit vagy éppen a komoly történelmi múlttal rendelkező sétáló- és bevásárló utcákban rejlő kincseket mutatják be az érdeklődőknek - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Látogatható lesz többek közt a Kiscelli Múzeum, az Országgyűlési Könyvtár, az Operaház, a Liszt Ferenc Zeneakadémia, a Földalatti Vasúti Múzeum, a Váci utca, az Andrássy úti villanegyed, a Gellérthegy és a Ráday utcai kortárs galériái is, illetve a Mátyás-templom toronytúráján is részt lehet venni. A rendezvény központi helyszínén, a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központban pedig február 26-án turisztikai és kulturális szolgáltatók mutatkoznak be.

Az idegenvezetők világnapjával nyitja meg a budapesti turisztikai szezont a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). A többnapos rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő munkájára és az elsőző év kiemelkedő turisztikai sikereire.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint tavaly január és december között a fővárosi turistaforgalom dinamikus növekedést mutatott, és év végére több mint kilencmillió vendégéjszakát regisztráltak Budapesten.

A fővárosba látogatók 85 százaléka külföldről jön, elsősorban Ausztriából, az Nagy-Britanniából, Franciaországból, Hollandiából, Olaszországból, Spanyolországból, de egyre több az ázsiai látogató is.

Különösen kiemelt időszaknak számított a december: ekkor érdeklődött a legtöbb külföldi Budapest iránt, de a magyarok is szívesen keresték fel az adventi vásárokat, bevásárló és sétáló utcákat, az ott működő vállalkozásokat, üzleteket, valamint a kulturális programokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!