Négy ember ellen eljárást indult Kim Kardashian párizsi kirablása miatt

Bulvár, 2017.01.12

Négy, a szervezett bűnözéssel régóta kapcsolatban álló gyanúsított ellen eljárást indított csütörtök este a párizsi ügyészség azok közül, akiket a hét elején állítottak elő Kim Kardashian amerikai celeb tavalyi párizsi kirablása miatt - közölte a vádhatóság.

Hat őrizetbe vett ember kihallgatása még folyamatban van, az ellenük induló esetleges eljárásokról várhatóan pénteken döntenek a vizsgálóbírók.

Az egyik vád alá helyezett 63 éves gyanúsítottat már korábban elítélték rablásért és kábítószer-kereskedelemért. Őt most azzal gyanúsítják, hogy egyike volt annak az öt fegyveresnek, akik 2016. október harmadikára virradó éjjel fegyverrel támadtak Kim Kardashianre párizsi luxusrezidenciáján, és elraboltak tőle több mint 9 millió euró (hárommilliárd forint) értékű ékszert.

Egy 44 és egy 27 éves férfit azzal gyanúsítanak, hogy ők informálták a fegyvereseket a tévésztár napi elfoglaltságairól és hollétéről, míg egy 64 éves férfi ellen az elrabolt ékszerek értékesítése a vád.

A nyomozók az egyik 60 éves gyanúsítottról feltételezik, hogy ő volt a látványos rablás fő kiötlője. Az ő DNS-mintáját találták meg a helyszínen, s az ő megfigyelésének köszönhetően sikerült a nyomozóknak a többi elkövető nyomára bukkanniuk.

Az ügyben hétfőn 17 embert vettek őrizetbe, de közülük hetet a kihallgatások után szabadon engedtek.

Az elrabolt ékszereket egyelőre nem találta meg a rendőrség, de mintegy 200 ezer eurónyi készpénzt lefoglalt a gyanúsítottaknál tartott házkutatások során.

A támadás egy hírességek és gazdagok számára fenntartott diszkrét luxushotelben történt a francia fővárosban, a Madeleine-templom mögött. Kardashian már korábban is megszállt ott, 2014-ben Kanye West rapperrel kötött házassága előtt is a szállodában lakott egy ideig.

A felfegyverzett rablók hajnali három óra tájban vitték el az ékszereket, a rablás során senkinek nem esett bántódása. A bűnözők öten voltak, a recepciós engedte be őket, ezután őt megkötözték és fegyvert fogtak rá, hogy a tévésztár lakosztályához kísérje őket.

A símaszkot és rendőrségi felirattal ellátott kabátot viselő fegyveresek megkötözték és bezárták a fürdőszobába Kardashiant. Ellopták az ékszerdobozát, amelyben 5-6 millió euró értékű ékszereit tartotta és elvittek egy négymillió euró értékű gyűrűt. Kerékpáron menekültek a helyszínről.

A nyomozók szerint a fegyveresek az évszázad rablását akarták elkövetni, de túl sok hibát vétettek. A meneküléskor például elvesztettek egy gyémánt nyakéket. A megközelítőleg 30 ezer eurót érő ékszert egy járókelő találta meg a rablás után néhány órával az egyik szomszédos utcában és átadta a rendőröknek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!