Nem engedtek fel egy "terápiás pávát" a United Airlines egyik járatára

Bulvár, 2018.01.31

Egészségi és biztonsági okok miatt nem engedték meg egy amerikai művésznek, hogy felvigye magával a United Airlines egyik járatára a terápiás háziállatként vele utazó páváját.

Az eset még szombaton történt a New Jersey állambeli Newark repülőterén - írta a The Daily Telegraph.

A New Yorkban élő performanszművész, Ventiko még külön jegyet is vett házi kedvencének a belföldi járatra, ám a United Airlines szerint a nőt három különböző alkalommal is figyelmeztették, mielőtt kiérkezett volna a repülőtérre, hogy a madarat nem viheti fel magával a fedélzetre.

A chicagói székhelyű légitársaság szóvivője szerint a páva több szempontból, köztük a súlyából és a méretéből adódóan sem felelt meg az előírásoknak. Ugyanakkor hangsúlyozta, tisztában vannak vele, hogy néhány utasnak szüksége van terápiás állatra az utazás során.

A Dexter nevű pávának saját Instagram-fiókja van, amelyen maga is beszámolt a szombati incidensről. "Hat órán át próbáltam feljutni egy Los Angelesbe tartó járatra" - írta, később hozzátéve, hogy másnap autóval fogják átszállítani Los Angelesbe.

Ventiko eredetileg egy művészeti installációjához vásárolta meg Dextert, és azóta is együtt él a kakassal New York-i lakásában. A furcsa párost korábban már New Yorkban is lencsevégre kapták, amikor a művész pórázon sétáltatta kedvencét.

A repülőtéri esetet egyébként sokan felháborodással fogadták és PR-fogásnak titulálták. "Szégyelld magad, amiért gúnyt űzöl és visszaélsz a terápiás állatokra vonatkozó szabályokkal, megnehezítve a helyzetet azok számára, akiknek ez tényleg fontos" - írta egy dühös felhasználó.

Négy évvel ezelőtt egy vietnami csüngőhasú sertésnek sikerült feljutnia a US Airways egyik járatára terápiás állatként, ám a felszállás előtt végül gazdájával együtt lekísérték a gépről, mert a fedélzetre piszkított és visításban tört ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!