Rovinji étterem kapta az első horvátországi Michelin-csillagot

Bulvár, 2017.02.07

Az Isztriai-félszigeten lévő Rovinj egyik étterme kapta az első horvátországi Michelin-csillagot - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője kedden az MTI-vel.

Marin Skenderovic tájékoztatása szerint a Monte nevű étterem mellett még több mint 30 vendéglátóhelyet tartott ajánlásra méltónak a világ talán legismertebb étteremkalauza.

A tíz dubrovniki, tizenkét zágrábi, illetve további tizenkét isztriai étterem ajánlása és az első Michelin-csillag nemcsak a horvát gasztronómia és ezen keresztül a teljes turisztikai kínálat nemzetközi szintű minőségét ismeri el, de további fejlesztésekre is ösztönöz - mutatott rá a szakember.

Hozzáfűzte, hogy a horvát gasztronómia minden bizonnyal annak is köszönheti ezt a nemzetközi elismerést, hogy az éttermek egész évben friss élelmiszer-alapanyagokat felhasználva, vonzó és változatos ételeket kínálnak. A továbbfejlődéshez ugyanakkor szükség van az oktatás megerősítésére, a fiatalok érdeklődésének felkeltésére a gasztronómia iránt, és arra, hogy még többen vállalkozzanak minőségi élelmiszerek termelésére Horvátországban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!