Spanyolország több mint 37 millió turistát fogadott az év első felében

Bulvár, 2018.08.01

Spanyolország 37,1 millió külföldi turistát fogadott az idei első fél évben, 1,8 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) szerdán.

A legtöbben, 8,4 millióan Nagy-Britanniából érkeztek a dél-európai országba, őket követik a németek 5,2 millióan, és a franciák 4,8 millióan.

A múlt évhez képest a legnagyobb növekedést az amerikai turisták számában tapasztalták, akik 1,4 millióan látogattak Spanyolországba, 11,1 százalékkal többen, mint tavaly ebben az időszakban.

A hivatal rámutatott: a brit és a német turisták száma 2 százalékkal, illetve 5,7 százalékkal csökkent, ennek oka az, hogy az észak-afrikai és törökországi turistacélpontok ismét vonzóak.

Spanyolországban változatlanul Katalónia a turisták kedvenc úti célja: január és június között 8,6 millióan választották, 0,8 százalékkal kevesebben, mint a múlt év első felében.

A második helyen a Kanári-szigetek áll 6,8 millió látogatóval. A harmadik ezen a listán a Baleár-szigetek 5,4 millió beutazóval.

Az INE adatai szerint a külföldről érkező turisták 38,9 milliárd eurót költöttek az év első hat hónapjában, 4,2 százalékkal többet, mint 2017 első félévében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!