Theresa May brit kormányfőt ábrázoló szoborral gazdagodik a londoni Madame Tussauds

Bulvár, 2017.08.10

A brit kormányfőt ábrázoló szoborral gazdagodik Madame Tussaud londoni panoptikuma. Theresa May viaszmását még az idén leleplezik.

A brit miniszterelnök szobrával még csak a munkálatok első szakaszában tartanak a csütörtökön közzétett fotók szerint. Egyelőre az agyagfej készült el, amelyre aztán a viaszréteg kerül. Fülbevalót és gyöngysort mindenesetre már kapott a szobor, amelyhez a Downing Streetet, a kormányfői hivatalt utánzó háttér készül.

A londoni panoptikum közölte, hogy munkatársai a júniusi - a Theresa May vezette konzervatívok számára csalódást keltő eredményt hozó - előrehozott választások óta dolgoznak a miniszterelnök szobrán. Stephen Mansfield főszobrásznak sikerült tökéletesen visszaadni a jelenlegi brit politika legbefolyásosabb nőjének vonásait - tették hozzá a valóban nagyon élethű agyagszoborról.

A viaszszobrok rendszerint három-négy hónap alatt készülnek el, szobrászok csoportja legalább 170 órát dolgozik rajta, aztán jöhetnek a fodrászok, majd a színezők.

Theresa May viaszmásának viselete egyelőre féltve őrzött titok, de annyit elárult a panoptikum, hogy választásuk pontos mása lesz a kormányfő egyik olyan összeállításának, amellyel a címlapokra került. A brit miniszterelnök ismert a cipők iránti rajongásáról. Egyszer feltették neki a kérdést, hogy kit és mit szeret a legjobban, amire azt válaszolta, a férjét és a cipőket. Legfrissebb vagyonbevallásában feltüntette, hogy kedvezményre jogosító kártyája van az egyik ismert cipőmárkánál.

A londoni turistalátványosság korábban már olyan politikusok viaszmását készítette el, mint Donald Trump amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár. Érdekesség, hogy Boris Johnson brit külügyminiszternek, London korábbi polgármesterének már van szobra a panoptikumban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!