Történelmi és kortárs hírességek ihlették a nőnapi új Barbie babákat

Bulvár, 2018.03.08

Több mint tucatnyi történelmi és kortárs hírességet, köztük Frida Kahlo mexikói festőművészt vagy a filmrendező Patty Jenkinst ábrázoló Barbie baba kollekciót adott ki a Mattel a nemzetközi nőnap alkalmából.

A Barbie babák régóta tartoznak a kislányok játékai közé, hatnak rájuk a megjelenésükkel. A héten megjelent két új Barbie-sorozat sorozat azonban olyan női példaképeket állít a gyerekek elé, akikre bátorságukért és teljesítményükért is felnézhetnek.

A Barbie-gyártó Mattel az új babák elkészítése előtt világszerte nyolcezer édesanyát kérdezett meg, és 86 százalékuk mondta, hogy aggódik azok miatt a példaképek miatt, amilyeneket lányaiknak mutatnak.

"A lányok eddig is különböző szerepeket és karriereket tudtak eljátszani a Barbie-val, most örömmel fordítjuk a fényt a való életből vett példaképekre, hogy emlékeztessük őket, bármit elérhetnek" - idézte a CNN.com Lisa McKnight, a Mattel munkatársa közleményét.

Az új babák egyik csoportja inspiráló történelmi személyiségeket idéz fel, a másik sorozat pedig elismert kortárs nőket. Az Inspiráló nők elnevezésű sorozatban szerepel Frida Kahlo mexikói festőnő és Amelia Earhart is, az első női pilóta, aki átrepülte az Atlanti-óceánt. A hírességeket be is mutatják a babákhoz mellékelt információkban.

A "kortárs hősöknek" szentelt babák között van a Wonder Womant rendező Patty Jenkinst vagy az idei téli olimpián aranyérmet szerzett amerikai snowbordozó Chloe Kimet ábrázoló figura is, de híres divattervezők, újságírók, színésznők és üzletasszonyok is szerepelnek a kollekcióban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!